De lekkerste en leukste traktatie voor op school

verjaardag-chocolade

Het is weer bijna zover… Je kleine spruit is bijna jarig en dat betekent niet alleen een verjaardag thuis maar natuurlijk ook een verjaardag op school. Vanaf groep 1 tot en met groep 8 mag ieder kind op de dag van zijn of haar verjaardag trakteren. Als dit in het weekend is wordt het natuurlijk verplaatst naar een dag eerder of later. Ontzettend leuk natuurlijk maar jij als ouder moet wel weer ieder jaar 20 of 30 leuke maar vooral lekkere traktaties in elkaar knutselen én originaliteit wordt ook nog eens op prijs gesteld. In dit blog daarom een aantal leuke ideeën om je om weg te helpen.

De bananen Minion

Ben je al bekend met de film “Verschrikkelijke Ikke”? Zo niet, dan geven we je even een snelle update. In deze film zit een schurk die eigenlijk toch geen schurk is en deze “schurk” heeft een heel leger aan minions. Gele poppetjes in blauwe tuinbroekjes met gekke brilletjes. Deze minions zijn vooral erg grappig en zijn vooral goed in dingen niet goed doen. Kinderen vinden ze geweldig en daarom zijn ze ook top als traktaties. Hoe je deze grappige gele poppetjes maakt? Met bananen! Koop 20 of 30 bananen en print brilletjes uit. Plak deze op de schil van de banaan en versier eventueel nog met een leuk blauw snoepje. En de minions zijn af!

Het marshmallow schaap

Nog zo’n film waar de kinderen van tegenwoordig dol op zijn, Shaun het Schaap. Dit schaap maakt net zoals de minions genoeg avonturen mee en is ontzettend leuk om naar de kijken. Maar met Shaun het Schaap als traktatie is die niet alleen ontzettend leuk om naar te kijken. Hij is ook nog eens ontzettend leuk om hem op te mogen eten. Deze traktatie is namelijk een cupcake. Maak 20 of 30 cupcakes voor de klasgenootjes van je spruit. Dit kunnen normale cupcakes zijn maar ook chocolade cupcakes. Versier de cakejes met mini marshmallows en maak van drop een schapenhoofdje. Reken maar dat ze zullen smullen.

Het egeltje van eierkoek

Ben je niet zo’n groot talent wat bakken en/of knutselen betreft? Dan zijn deze egeltjes de oplossing! Ontzettend origineel en o zo makkelijk. Koop kleine eierkoeken en vouw ze dubbel. Prik er een aantal stokjes in zoals pindastokjes en een chocolade chips als oog en het egeltje is af. Hiermee bespaar je jezelf ook een hoop stress en gedoe.

Natuurlijk mag iets lekker voor de juf niet ontbreken op deze speciale dag maar wat kun je de juf het beste geven? De meeste ouders kiezen ervoor om tijdens het vieren van de verjaardag chocolade aan de juf te geven, simpel en lekker!