De beste familiehotels in Europa

Het is niet makkelijk om te beslissen waar je op familievakantie naartoe gaat. Als je eenmaal een bestemming hebt gekozen, moet je door een eindeloze lijst van hotels scrollen die er allemaal hetzelfde uitzien en klinken. We weten allemaal dat blije kinderen meestal blije ouders betekenen. Maar het is een leuke bonus als de plek die je kiest ook fijn is voor de volwassenen. Reizen met een baby, peuter, junior of tiener – of allemaal? Hier zijn enkele suggesties die je hopelijk helpen om de perfecte plek voor iedereen te kiezen.

Crieff Hydro, Crieff, Schotland

Leuke, gezinsvakanties hoeven niet altijd naar het buitenland te zijn. Bekijk dit super coole landgoed van 900 hectare, met zijn eigen Victoriaanse spa! Dit resort biedt talloze activiteiten. Serieus, je kunt hier zoveel doen dat we het niet allemaal kunnen beschrijven in deze blog! Gezinnen kunnen kiezen tussen het hotel of zelfstandige eenheden, zodat je de vakantie precies kunt afstemmen op jouw gezin. Er is ook een crèche en een hele reeks kinderclubs, waardoor je wat tijd hebt voor ontspanning. De restaurants op het terrein houden ook rekening met de kinderen door speciaal ontworpen kindvriendelijke menu’s, zodat ze de voeding krijgen die ze nodig hebben na een dag vol plezier.

Viva Zafiro Alcudia & SPA, Alcudia, Majorca

Alcudia is ook zo’n resort dat de juiste mix biedt van rust en ontspanning, terwijl er nog steeds bars, restaurants, attracties en winkels zijn voor gezinnen om van te genieten. Het hotel zelf zal zowel de kinderen als de volwassenen tevreden stellen. Kijk maar naar al die zwembaden! De kinderen zullen het geweldig vinden, dat weten we zeker! Daarnaast is er een zwembad en bar op het dak alleen voor volwassenen, voor wat tijd alleen voor volwassenen als de kinderen bezig zijn! Een zwembad heeft een eigen piratenschip en splash-gebied, plus mini-, maxi- en tienerclubs overdag, om kinderen van 4 tot 15 jaar te vermaken.

Marbella Corfu, Corfu, Griekenland

Een hotel in Corfu, The Marbella Corfu zal zowel jou als de kinderen blij maken! Het voelt een beetje als een hotel alleen voor volwassenen met zijn weelderige omgeving, maar ze hebben hard gewerkt om het ook geweldig te maken voor gezinnen, in feite denken we dat het een van de beste familiehotels in Griekenland is. Het heeft de Meli Crèche Club, gerund door volledig opgeleid personeel, dat een speciaal programma biedt voor baby’s en peuters – inclusief een state-of-the-art animatiesuite. Het heeft ook een tienerclub met leeftijdsgebonden activiteiten voor jongvolwassenen tot 18 jaar – een breed scala aan activiteiten, waaronder boogschieten, paardrijden, kooklessen en watersporten. Zo kun je tijd hebben om te genieten van een scala aan volwassen activiteiten, zoals de sportschool, spabehandelingen, mountainbiken, trektochten of yoga en lucht-yoga op locatie.

Lees meer: Rondreis Italie of rondreis Spanje?

Arbatax Park Resort Cottage, Sardinië, Italië

Een stijlvol dorp van luxe huisjes binnen het Arbatax Park Resort, ongeveer 50 meter van de glinsterende Middellandse Zee, dit stukje Italiaanse hemel heeft meer dan 60 hectare land en heeft speciale sport- en recreatiefaciliteiten voor het hele gezin. De huisjes zijn ingericht in een traditionele Sardijnse stijl, wat leuk is voor het gezin om iets anders te ervaren. Naast de mini- en juniorclubs heeft het een speeltuin en een natuurgebied voor de kinderen om van te genieten, samen met activiteiten zoals zeekanoën en boogschieten. Kom op – hebben we je enthousiast gemaakt? Vergeet de kinderen – deze plekken zien er best cool uit, toch? Kostbare gezinsvakanties creëren levenslange herinneringen, dus maak ze de moeite waard.