Puzzelen

Kerstpakkettenplaza

Bij ons kun je verschillende puzzels kopen voor allerlei verschillende leeftijden! Puzzelen is leuk voor jong en oud. Je kunt de puzzel online bestellen. 

Een breed assortiment met veel soorten puzzels. Je kunt puzzels van 100 stukjes bestellen, maar je kunt ook een puzzel van 1500 stukjes bestellen. Ook vind je puzzels van verschillende fabrikanten. Je kunt online jan van haasteren bestellen.

Ben je toe aan een echte uitdaging? Bestel dan de 3000 stukjes puzzel Ravensbruger.   

De geschiedenis van de legpuzzel

Nabij het jaar 1750 is de legpuzzel ontstaan. In Nederland noemden we de legpuzzel eerst een legkaart. Vroegere toepassingen van de legpuzzel was de legpuzzel als leermiddel voor topografie. Op scholen werden kaarten in stukjes gezaagd, meestal uit hout. Leerlingen moesten de kaart dan aan elkaar leggen. Ook tegenwoordig worden legpuzzels nog gebruikt om kinderen verschillende dingen aan te leren. Denk hierbij aan woorden en kleuren. 

Een nuttige hobby

Onderzoek wijst uit dat puzzelen een positief effect heeft op je hersenen. Doordat je helemaal kunt ontspannen geef je jezelf de rust die je nodig hebt. Tijdens het puzzelen kun je ontspannen maar heb ik ook een bepaald niveau van concentratie nodig. Onderzoek wijst ook uit dat puzzelen je geheugen verbeterd. Ook leer je om zowel je linkerhersenhelft als je rechterhersenhelft te gebruiken. Omdat het werken aan een legpuzzel een ontspannen bezigheid is, kun je tijdens het puzzelen veel tijd besteden aan je familie of gezin. Samen puzzelen schept een band en geeft je de ruimte om eens rustig bij te praten over allerlei zaken. Puzzelen is een gezamenlijke bezigheid, iets waar je naar uit kunt kijken. 

Je bent op zoek naar een ontspannen hobby, maar yoga of mediteren is het gewoon niet helemaal voor jou. Puzzelen is dan mogelijk de oplossing! Puzzelen help je om ontspannen je dag af te sluiten. Ook geeft deze bezigheid je de kans om samen met je familie eens de dag te bespreken. Puzzelen helpt hiernaast goed tegen stress. Minder stress zorgt ervoor dat je concentratie verbeterd en dat je beter in je vel komt te zitten. Dit zorgt er dan weer voor dat je beter kunt leren en dat je beter kunt presteren op school en op het werk.