Sinterklaas is jarig!

sinterklaas vlag

Van de week zag ik dat de pepernoten weer in de supermarkt te koop zijn. Ik blijf het raar vinden zo vroeg in het jaar, maar het is wel lekker. De sinterklaasperiode vind ik altijd een gezellig moment van het jaar. De leuke herinneringen van vroeger komen naar boven zodra ik de eerste zak pepernoten zie liggen in de schappen van de supermarkt.

Schoentje zetten

Als kind was ik altijd door het dolle heen als sinterklaas weer in het land was. Dit betekende cadeaus en snoep! En laat dat nou twee van mijn lievelingsdingen zijn, zeker toen ik jong was. De hele periode was ik bezig met wanneer ik mijn schoen mocht zetten en druk in de weer met het uitknippen van plaatjes uit het cadeaublad van de speelgoedwinkel. Het cadeaublad was erg belangrijk want daarin stonden dan alle nieuwe Barbies en ander speelgoed die ik wilde hebben met pakjesavond en sinterklaas moest wel precies weten welke Barbie ik dan bedoelde. Keurig knipte ik de plaatjes van de Barbies uit en plakte die dan op gekleurd en versierd A4 papier om die vervolgens samen met de wortel voor Amerigo in mijn schoen te stoppen voor Sinterklaas. Als ik mijn schoen zetten dan zong ik altijd keihard want ik wilde dat sinterklaas mij vijf daken verder goed kon horen.

De intocht

Ik mocht pas mijn schoen zetten als sinterklaas was aangekomen in ons dorp. Als super fan van sinterklaas wilde ik ook altijd naar de intocht. Vaak mocht ik dan verkleed naar de intocht van mijn ouders. Helemaal verkleed en natuurlijk met een prachtige sinterklaas vlag ging ik dan naar de intocht om sinterklaas en zwarte piet welkom te heten. Het liefst wilde ik vooraan staan want naar huis gaan zonder een handje strooigoed dat kon natuurlijk niet.

Sinterklaas op school

Sinterklaas kwam ook altijd naar onze school, dat was natuurlijk dolle pret. De week voor dat sinterklaas kwam oefende ik met mijn klasgenootjes allerlei dansjes, gedichtjes en liedjes om die op te voeren aan sinterklaas. Zo heb ik een keer met drie andere klasgenootjes in ons balletpakje de Macarena gedanst want já dat wil sinterklaas zien. Dat jaar wilde ik heel graag een nieuwe Babyborn dus ik moest wel echt mijn best doen! Nu ik ouder ben lach ik om deze geweldige herinneringen, die pakt niemand meer van mij af. Dus hoe eerder die pepernoten er liggen hoe eerder ik weer aan die zalige tijd kan terug denken.