Kunststof afzetpaaltjes makkelijk en milieuvriendelijk

Er zijn genoeg redenen waarom kunststof afzetpaaltjes de voorkeur hebben tegenover de conventionele betonnen of metalen modellen. Maar in sommige situaties zijn dit soort afzetpaaltjes niet de ideale keuze. Dus ondanks dat ze handig zijn, zijn ze niet overal geschikt voor om te gebruiken. Je denkt bij plastic al gauw dat het milieu belastend is, omdat tegenwoordig de “plastic soep” en restafval een belangrijk punt is.

Toch zijn kunststof afzetpaaltjes juist een van de oplossingen om het plastic probleem tegen te gaan. Ze worden namelijk gefabriceerd van gerecycled materiaal zoals plastic -koffiebekers, -lepeltjes en diverse andere plastic wegwerpartikelen. Dus voor dat je de voorkeur geeft aan betonnen, ijzeren of houten afzetpaaltjes en denkt daarmee groen bezig te zijn, bedenk dan wel dat het plastic restafval dan de weg terug naar de consument mist.

Gebruiksvriendelijk voor een redelijke prijs

Kunststof afzetpaaltjes zijn niet alleen voordeliger in aankoop, maar zijn ook vele malen lichter dan paaltjes van een ander materiaalsoort, dit betekent een besparing op transport kosten. En dan hebben we het niet eens over handzaamheid en arbeidsvriendelijk in het gebruik ervan. Het is een feit, stalen, goudkleurige of houten paaltjes zien er chic uit, maar hebben om de zoveel tijd verzorging nodig om er netjes uit te blijven zien. Kunststof daarentegen is veel gebruiksvriendelijker en vergt geen onderhoud.

Kunststof afzetpaaltjes zijn verkrijgbaar in goede opvallende kleuren, ideaal om voetgangers en verkeer te begeleiden. Vooral voor het creëren van tijdelijke parkeervakken of om bezoekers van festiviteiten te begeleiden. Het kiezen voor felgekleurde afzetpaaltjes biedt een hoge mate van veiligheid, dit is vaak gewenst bij evenementen in commerciële complexen of om duidelijk zichtbaar te zijn bij tijdelijk gecreëerde parkeervakken.

Ze zorgen voor veiligheid bij voetgangers

Parkeerplaatsen met veel af- en aanrijroutes verhogen altijd het gevaar voor voetgangers die voorbijlopen. Felgekleurde kunststof afzetpaaltjes langs de routes op straat of parkeerplaatsen vertellen het verkeer wat de grenzen zijn en dat ze uit de buurt moeten blijven. Hiermee wordt een effectieve barrière gecreëerd voor het op- en afgaand verkeer. Voetgangers zullen zich over het algemeen veiliger voelen wanneer de looproutes afgeschermd zijn van rijdend verkeer.

De kunststof afzetpaaltjes kunnen ook nog is bekleed worden met fluoriserend reflecterend materiaal, ideaal om in bijvoorbeeld slecht verlichte ruimtes of gebieden te gebruiken. Door het weerkaatsen van het licht zullen ze de bestuurders helpen te navigeren en weten welke route ze moeten aanhouden. Ze zijn onderling makkelijk te verbinden met een felgekleurde kunststof ketting of bijvoorbeeld rood-wit gekleurd lint om alles in goede banen te leiden.

Ook aan een schitterend product kleven nadelen.

Zoals al eerdergenoemd is kunststof niet geschikt voor iedere situatie. Een van de nadelen is dat ze de sterkte missen van bijvoorbeeld beton of ijzer. Ze missen ook de schoonheid en aantrekkingskracht die je met goudkleurige of chromen afzetpalen wel kunt bereiken. Een rode loper afzetten voor publiek, zodat beroemde sterren of artiesten kunnen passeren, zul je nooit chic kunnen afzetten met kunststof afzetpaaltjes. Dus wil je de schoonheid van je ruimte behouden, dan is plastic geen optie. Maar voor een makkelijk hanteer- en vervoerbaar middel om een gebied af te zetten is kunststof de oplossing.

Bron: in-liner.be