Gitaar spelen op reis

De afgelopen zomer heb ik een fantastische reis gemaakt met mijn vriendin en kinderen. Ik ben naar Italië gegaan en lekker aan het meer in de zon gezeten. In de avond aten we heerlijk Italiaans eten en speelden we ook vaak gitaar. We zaten aan het Gardameer. In de avond speelden we samen in de voortuin van ons appartement terwijl we Italiaanse wijn dronken. In de middag ging ik soms alleen naar het strand (mijn zen-moment), zittend op een rots met mijn voeten in perfect water en speelde mijn favoriete liedjes van van bijvoorbeeld Jack Johnson en John Mayer.

De zon brandde op mijn huid en een geweldig uitzicht op het meer en de bergen. Gewoon euforisch. Het was gewoon geweldig om onze reisgitaren overal bij ons te hebben.

Reisgitaren zijn speciale gitaren die ideaal zijn om mee te reizen. Dit klinkt natuurlijk logisch maar er zijn verschillende redenen waarom een reisgitaar zo fijn is. In dit artikel bespreek ik een paar van die voordelen.

Comfort

Allereerst voelt een reis gitaar heel prettig en soepel aan. Het is licht en gemakkelijk in elke situatie waarin u zich bevindt. Het is perfect voor het spelen van gitaar op een stoel met armleuningen of een ander onvriendelijk meubel en het is geweldig voor zowel volwassenen als kinderen.

Flexibiliteit

Zoals de naam al aangeeft, de reisgitaar is perfect voor op reis. Deze gitaar neemt bijna geen opslagruimte in beslag. Geen excuses meer om je gitaar niet mee te nemen op vakantie wanneer je met de auto, vliegtuig, fiets of te voet gaat. Het is gewoon geen probleem om je gitaar mee te nemen. Je zult niet eens merken dat de gitaar ruimte inneemt. Neem het gewoon mee naar het strand, een feest, een familiebezoek, een romantisch avondje uit, het park of een andere plek waar je gewoon wilt relaxen of rondhangen. Het leven wordt interessanter. Reizen is ook een een perfecte tijd voor gitaar leren spelen.

Kleine ruimtes (een auto, een tent, een kleedkamer vóór een optreden) of plaatsen waar u niet wilt dat uw gitaar te veel aandacht trekt (misschien uw baan of school) zijn perfect geschikt voor een reisgitaar. Het leukste is dat gitaar spelen natuurlijk een publiek trekt en dit kan ervoor zorgen dat je in bijzondere situaties terecht komt.

Vrijheid

Reizen met je gitaar geeft je een gevoel van vrijheid, bekwaamheid en onafhankelijkheid. Je zult het merken op het moment dat je door de straten loopt en het gemakkelijk op je schouders draagt. Je voelt je vrij! Indien nodig of als je zou willen kun je de wereld rondreizen om geld te verdienen door op straat te spelen, gitaar te leren, contact te leggen en te netwerken met collega-muzikanten en andere interessante mensen, optredens te spelen en overal muziek te delen. Volledig onafhankelijk. Voor veel muzikanten is dit een fantastische manier om geld te verdienen met je gitaar.