3 tips voor een xtreme leuk event

Vlag bedrukken

Wil jij een event organiseren, maar weet je niet zo goed hoe? Loop je tegen obstakels aan en lukt het maar niet om het event van de grond te krijgen? Of wil je wel een event organiseren maar weet je niet hoe je dit van de grond kan krijgen? Lees dan verder want in deze blog geef ik je 3 tips hoe je een xtreme event kunt organiseren! Ik weet dat veel mensen dit moeilijk vinden en hier daarom tegen op kijken. Maar dat is helemaal niet nodig, Dus lees snel door om alles te leren over voorbereiding, organisatie en uitvoering van een te gek event.

1. Hou je focus

Veel mensen die een event willen organiseren lopen tegen het probleem aan dat ze niet weten waar de focus van hun event ligt. Wat voor event wil je organiseren? Hoe ziet het programma van het event eruit? Wie is je doelgroep? Wat moet je allemaal regelen? Waar moet je toestemming/vergunningen voor aanvragen? Wat heb je allemaal nodig wat betreft spullen en attributen? Hele logische stappen maar aan het begin van het proces kun je het vaak niet overzien. Begin daarom bij de kern: Wat wil je eigenlijk? Begin klein en ga stap voor stap na wat je allemaal moet regelen. Hou steeds voor ogen wat de focus van je event is en verlies je niet in bijzaken.

2. Bereik je doelgroep

Wie is de doelgroep van je event? Deze doelgroep kan dicht bij huis zijn, maar ook wat verder weg. Zorg dat je doelgroep ruim op tijd weet dat dit spetterende event er aan komt, dan kunnen mensen hier rekening mee houden in hun planning.

Organiseer je bijvoorbeeld een event op je sportclub? Zorg dan dat je leden op tijd op de hoogte worden gesteld in bijvoorbeeld de nieuwsbrief of jaar kalender. Organiseer je een event voor een externe doelgroep? Denk dat na wie deze doelgroep precies is en waar je hen kan bereiken. Probeer plekken te vinden waar deze doelgroep zich bevindt, denk bijvoorbeeld ook aan Social Media.

3. Zorg voor een mooie aankleding

Details maken of breken je event, zorg daarom voor een mooie aankleding. Dus versier de boel en zorg voor sta tafels, banners of vlaggen! Zo zorg je voor sfeer en gezelligheid op je event. Een Vlag bedrukken is bijvoorbeeld een leuke manier om je event op te vrolijken. Bedruk die vlag met het logo van je club of met de slogan van je bedrijf. Ziet er meteen leuk uit! Een dergelijke vlag gaat langere tijd mee en kun je dus vaker inzetten.