Een extreem leuk weekendje weg

stedentrip Venetie

Lol hebben is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zo ben ik van mening dat je werkt om te leven, niet dat je leeft om te werken. Wij hebben als mens van tijd tot tijd even een leuk uitje nodig. Dat kan van alles zijn. Een dagje naar het strand, een filmpje pakken in de bios of een leuk weekendje weg boeken. Het belangrijkste is dat jij het leuk hebt. Mijn vriendin en ik moesten er ook weer een keertje tussenuit. We zijn wel op vakantie geweest, maar voor een midweekje in Nederland. Stiekem wilden we ook nog even naar het buitenland. De oplossing kwam in de vorm van een stedentrip. Aangezien we samen als stelletje gingen, wilden we wel een romantische stad bezoeken. Onze keuze viel daarom uiteindelijk op een stedentrip Venetië – en wat was dat een goede beslissing!

Foodies paradise

Misschien weet je het (nog) niet, maar ik ben een echte foodie. Ik vind eten niet alleen heel lekker, ik probeer ook graag nieuwe dingen. Dan zit je natuurlijk altijd goed in Italië. Tijdens onze stedentrip Venetië kwamen we tot de ontdekking dat deze Italiaanse stad zijn eigen variant heeft van tapas. Overheerlijk zijn die cicchetti! Daarnaast bruist het in de stad met allerlei leuke trattoria. We waren in het begin ook wat overweldigt van alles keuze. Waar willen we eten? Welke slaan we over? Wat moeten we echt proberen nu we op stedentrip Venetië zijn? Het was een extreem leuk weekend, ook zeker omdat Venetië stiekem een behoorlijk paradijs is voor foodies zoals wij!

Met de gondel door de grachten

Wanneer je in de zinkende Italiaanse stad bent, dan kun je natuurlijk niet naar huis gaan zonder een gondel te hebben gevaren. Niet alleen ervaar je dan een romantisch momentje met z’n tweeën. Het viel ons bijvoorbeeld ook op dat je tijdens de gondelvaart de stad ook simpelweg goed kan bewonderen en zien. Zo zagen we weer andere restaurantjes en terrasjes waar we graag wilden eten. Bovendien hebben we in één gondelvaart diverse bezienswaardigheden kunnen aanschouwen. Dat was wel mooi meegenomen, want een stedentrip is vaak maar voor een paar dagen. Dan wil je het beste maken van de hele ervaring. Ben je in Venetië? Overweeg dan met de gondel door de grachten te gaan. Ja,  het is wat cliché maar dat heeft een reden! Het is ontzettend leuk!

Op onze manier

Ten slotte was het weekendje Venetië ook zo’n succes, omdat we alles lekker op onze manier hebben gedaan. Hadden we toch geen zin om vroeg op te staan? Dan draaiden we ons nog even om en besloten we ontbijt op bed te nemen. Van tevoren hadden we hier ook al rekening mee gehouden. Zo hadden we een hotel midden in het centrum geboekt via Bebsy 

voor onze stedentrip. Dat stond aangegeven als tip en dat ben ik helemaal met ze eens! We waren hierdoor namelijk vrij om te gaan en staan wanneer we wilden. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het een extreem leuk weekendje weg was. Dus wil jij er nog even tussenuit gaan? Ben je op zoek naar een leuke manier om even te ontspannen en te genieten? Een stedentrip is dan echt iets voor jou!