Airsoft wordt in verschillende landen gespeeld

Airsoft

Airsoft is een sport die in verscheidene landen wordt uitgeoefend. De airsoftguns, waarmee airsoft gespeeld wordt, lijken op vuurwapens. Toch is er een wezenlijk verschil, met een airsoftgun kun je alleen pallets afschieten. Pallets zijn slechts 6 mm doorsnede en hebben een ronde vorm. De airsoftguns worden aangedreven door veerdruk, gas of aandrijving door elektriciteit.

Airsoft

Hoe is airsoft begonnen?

Airsoft bestaat minder lang dan een eeuw, namelijk sinds 1970. Vanaf dit jaar werden softairguns geproduceerd in Amerika door de Daisy Manufacturing Company. Deze airsoftguns sloegen niet erg aan in Amerika maar in Japan wekte deze ontwikkeling wel interesse. In dit land heeft men daarna een begin gemaakt met de productie van softairguns. Bij de productie van luchtdrukgeweren is men eerst begonnen met een eenvoudig veermechanisme.

Een aantal jaar later, in de jaren 80 kwamen er airsoftguns die door gas werden aangedreven. Dit type airsoftgun was niet lang op de markt. Dit heeft te maken met het feit dat deze airsoftguns een externe gasbron hadden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kooldioxide. Na enige tijd waren deze replica’s verboden omdat de stoffen te veel schade brachten aan het milieu.

De huidige airsoftguns werken anders

Nu worden de airsoftguns aangedreven op een andere manier. Vaak worden de replica’s aangedreven door een elektrische motor. De pallet wordt door middel van een ingebouwde veer uit het wapen geschoten. Je hebt bij deze airsoftguns geen externe gasbron nodig waardoor het milieu niet extra vervuild zal raken. Sinds 2005 is er het ‘Automatic Electric Pistol’ op de markt. Dit type airsoftgun is tegenwoordig populair. Alles wat ervoor nodig is om de pallet te kunnen afschieten, is ingebouwd in de airsoftgun.

Airsoft is begonnen in Japan

In Japan is de airsoftsport echt begonnen en niet veel later verspreidde de interesse voor deze sport zich wereldwijd. Eerst zag je de sport regelmatig in andere delen van Azië, waarna de sport zich ook uitbreidde naar Europa en naar Amerika, waar het eigenlijk allemaal begonnen is. Er zijn diverse soorten airsoftguns. Onder deze soorten zijn er de springguns, de gasguns en de Automatic Electric Guns.

Al deze replica’s hebben een andere manier van het afschieten van de pallet. Daarom is het dus ook handig om van tevoren goed te kijken naar de optie die jou het meeste aanspreekt. De airsoftguns zijn er in verschillende soorten en maten. Niet in alle landen zijn de airsoftguns legaal. Onderzoek daarom eerst in welke landen je airsoft kan spelen.