Zelf cocktails maken doe je zo

Cocktail recept

Cocktails zijn razend populair. In elke bar of kroeg kun je wel een lekkere cocktail bestellen. Deze drankjes kunnen pas cocktail genoemd worden als het drankje minimaal drie verschillende ingrediënten bevat. Één daarvan is alcoholhoudende drank. Bestel je een virgin cocktail of een mocktail, dan heeft jouw cocktail geen alcohol. Ook voor kinderen is dit dus een geschikt drankje. Er bestaan ontzettend veel cocktails, omdat je oneindig kan variëren met verschillende dranken, toppings en andere ingrediënten. Daarnaast kan ook de manier van bereiden verschillen. Veel cocktails worden gemaakt in cocktail shakers. Hierin kan je de vloeibare ingrediënten goed met elkaar vermengen.

Tips voor de beginner

Als je een beginner bent en graag beter wilt worden in het maken van cocktails, is het een aanrader om één van de vele cocktail sets aan te schaffen. Hierin heb je al het gereedschap en keukengerei in één om een mooie cocktail te produceren. Alleen de ingrediënten moet je dan nog even zelf kopen. Op internet staan ontzettend veel recepten van cocktails, maar als je liever uit boeken leest, kun je ook een cocktail kookboek kopen. Hierin vind je vaak niet alleen lekkere recepten, maar ook aanwijzingen en tips voor het bereiden van de cocktails. Zo ben jij binnen no time een echte cocktail professional.

Hoe maak je de populairste cocktail van het moment?

Één van de populairste cocktails van het moment is de espresso martini. Dit is een lekkere en stevige cocktail voor mensen die wel een drankje lusten, maar ook nog wat cafeïne willen innemen. Het is een heel simpele cocktail om te maken. Je hebt dan ook niet zo veel ingrediënten nodig. In de espresso martini zit een kopje espresso, een scheutje wodka en een scheutje koffielikeur. Dit schud je in een shaker met ijs, om de cocktail lekker koel te kunnen serveren. Door dit geschud komt er ook een mooi romig en luchtig laagje op de cocktail. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke cocktail gemaakt.