Top 3 zomerse gin cocktails

gin cocktails

Een zonnige zomerdag vraagt om een lekkere cocktail. En zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan een cocktail met gin? Dit gedistilleerde drankje heeft een authentieke smaak die zich perfect leent voor het maken van frisse cocktails met uiteenlopende smaken. Check deze top 3 zomerse gin cocktails maar eens.

1. Iced tea Gin Cocktail

Nee, dit is geen cocktail met Lipton Ice tea maar een drankje met ouderwetse Engelse thee. Dit is waar iced tea – oftewel ijsthee – zijn oorsprong vond. In sommige landen zoals Frankrijk en Marrokko wordt ijsthee nog steeds op traditionele wijze gemaakt. Voor onze cocktail gebruiken we een special edition Bombay Gin. De gins van dit merk hebben een uniek productieproces dat ze onderscheidt van gins van andere merken. Bombay gebruikt voor elk van zijn gins een mix van verschillende kruiden die tijdens de destillatie in koperen manden boven de drank hangen. 

Opgewarmd door de gin-dampen verspreiden de heerlijke geuren van de kruidenmix zich in de ruimte en trekken in de gin. Net als thee dus! Het is daarom dat juist Bombay Gin zich uitstekend leent voor onze Iced tea gin cocktail. Pak een fijn glas en vul het met ijsblokjes. Voeg eerst een dun schijfje citroen en een dun schijfje appel toe en dan 25ml Bombay Sapphire East en 25ml appelsap zonder prik. Roer dit goed door elkaar en voeg nog 75ml Ginger Ale toe en je iced tea gin cocktail is klaar om op te drinken.

2. Gin Sweet and Sour

Ken jij de Gin Sour al? Hoewel de Gin Sour een traditionele cocktail is, zie je hem bijna nergens meer op de menukaart staan. Tegenwoordig zijn de Whisky Sour en Amaretto Sour veel bekendere cocktails. Houd jij van bovenstaande sour-drankjes? Dan is deze Gin Sweet and Sour absoluut een cocktail die moet worden toegevoegd aan jouw top 3 van zomerse gin cocktails. Je kunt deze cocktail het beste maken met London Dry Gin

Gebruik een cocktailshaker en doe hierin 60ml gin, 30ml citroensap, 15ml siroop en drie snufjes bitter aroma. Wil je de traditionele versie van de Gin Sour wilt maken, voeg dan nog 15ml eiwit toe. Even shaken, dan ijsblokjes toevoegen en nog een halve minuut shaken. Maak je een gin zonder eiwit? Voeg dan het ijs toe en shake 30 seconden. Schenk je Gin Sweet and Sour in een stijlvol whisky glas en geniet ervan.

3. Glitter Gin

Een cheeky gin cocktail, maar wel super feestelijk en daarom verdient hij een plaatsje in onze top 3. Wie is er na bijna twee jaar corona niet toe aan een dikke vette party? Met deze cocktail steel jij de show. Het enige dat je nodig hebt zijn champagneglazen, sparkle drops, gin en champagne (of prosecco). Sparkle drops kun je online kopen en zijn speciaal gemaakt om in cocktails te gebruiken. Deze glitters zijn er in allerlei kleuren en smaken zoals framboos, aardbei en limoen en geven je cocktail een onweerstaanbare sparkle. Pak je glazen erbij en vul ze met een mix van ijskoude gin en champagne. Proost!