Organiseer eenvoudig een geweldige silent disco!

silent disco

Wil je een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest organiseren? Een silent disco is hier ideaal voor geschikt. Dankzij een silent disco veroorzaak je geen geluidsoverlast en kan je in alle rust genieten van de muziek. Wij vertellen jou hier gauw meer over.

Wat is silent disco?

Allereerst is het handig om te weten wat een silent disco is. Een silent disco is een stille disco, waarbij iedereen een koptelefoon op heeft en naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Deze muziek luisteren ze via een zender, die verbonden is met een laptop, smartphone of DJ-set. Ze kunnen hier uit maximaal 3 verschillende kanalen kiezen. Aan de zijkant van de koptelefoon zit een lampje, die in een bepaalde kleur brandt (rood, blauw of groen). Aan die kleur kan iedereen van elkaar zien naar welk kanaal zij luisteren, waardoor ze samen kunnen dansen op de beat van dezelfde muziek. De silent disco koptelefoons gaan ongeveer 8 uur mee en de zenders hebben een bereik van wel 200 meter. Het volume van deze koptelefoons kan zelf bepaald worden. Verder is een silent disco overal te organiseren, zowel binnen als buiten, want niemand heeft er verder last van en jij hebt ook geen last van omgevingsgeluiden. Als locatie kan je dus denken aan een club, café, festival, balkon of weiland. Silent disco kan als feestje georganiseerd worden, maar ook voor workshops, zakelijke seminars of presentaties, rondleidingen door bijvoorbeeld een museum, yoga, fitness, cinema of wandeling. Zo kunnen er instructies, uitleg of iets anders gegeven worden en dat zelfs in één zaal voor meerdere groepen mensen tegelijk. Ook kan je daarbij muziek afspelen. Er kunnen dus verschillende workshops tegelijk gehouden worden, maar er kunnen bijvoorbeeld ook meerdere lezingen gehouden worden in verschillende talen. Dat is ideaal als de groepen uit verschillende culturen of landen komen. Daardoor heb je geen tolk nodig, wat je veel tijd scheelt.

Een geweldige silent disco

Om een geweldige silent disco te organiseren heb je een aantal dingen nodig. Het belangrijkste is om de juiste instructies, lezing of muziek voor je doelgroep te hebben, wat ze aanspreekt. Dit regel je via je laptop, smartphone, door zelf iets in te spreken of DJ’s in te huren. Daarnaast zorg je dat er hapjes en drankjes, bar- en statafels of eettafels met stoelen en eventueel een BBQ en feesttent zijn. Als er veel mensen komen kan je ook een toezichthouder regelen, zodat het niet uit de hand kan lopen. Bij het huren van een silent disco kan je extra attributen huren, denk aan een rookmachine en led verlichting. Door die extra attributen te regelen kan je een themafeest organiseren. Hiervoor huur je een locatie, die hiervoor geschikt is. Dus bij een beach party kies je voor een beach club, bij een silent neon party een donkere ruimte, bij een bruiloft een bruiloft zaal en bij een themafeest jaren 70 een oud café. Ook kan je bij bijvoorbeeld een onesie pyjama party vooraf aangeven dat iedereen een onesie aan moet doen en bij een piratenparty kan je bijvoorbeeld ooglapjes uitdelen. Hierdoor zal er een gezellige en leuke sfeer zijn. De koptelefoons zijn bij het huren volledig opgeladen. Als het een geslaagde silent disco is en je wil ze voor meerdere dagen huren, dan zal je de koptelefoons alleen wel moeten opladen. Hiervoor krijg je de opladers er dan bijgeleverd. Bij een feest is het verder aan te raden om meerdere DJ’s of zenders te huren, zodat iedereen naar het gewenste kanaal kan luisteren en bovendien kan je er ook een battle van maken. Dus bijvoorbeeld wie het beste danst of welke DJ de meeste luisteraars heeft, heeft gewonnen. Zo creëer je dus een geweldige silent disco. Een silent disco huren kan bij silentdiscosethuren.nl tegen een scherpe prijs en al vanaf 6 koptelefoons. Reserveer dus snel!