Met lasergamen beleef je een avontuur!

lasergamen

Lasergamen is een heel gaaf idee voor een kinderfeestje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Ook beleef je er een heel avontuur mee, maar waarom eigenlijk? En wat als je het lasergamen niet meer leuk vindt, dan wil je toch wat anders? Dat gaan wij jou allemaal uitleggen.

Waarom is het een avontuur?

Een lasergame is een avontuur, aangezien je er een boost van krijgt. Dit komt doordat je niet weet wanneer je afgeschoten wordt. Er staan diverse obstakels waar je achter kan schuilen. Ook kan een tegenstander je van achter aanvallen, wat je natuurlijk nooit weet en wat voor extra spanning in het spel zorgt. Daarnaast kan je lasergamen in het licht en donker. Als je het in het donker speelt, kan je je tegenstanders nog minder goed zien, waardoor het spanningsniveau nog hoger wordt. Het spel kan met 4 teams gespeeld worden en na afloop wint het team of degene met de meeste punten. Door de adrenalinekick die je krijgt van het spel zal je er alles aan doen om te winnen. Je hebt de meeste punten als je het minste geraakt bent en de meeste tegenstanders afgeschoten hebt. In totaal heb je 4 levensbalken met 3 levens, waardoor het spel lang genoeg duurt, zodat het leuk blijft. Ook kan je kiezen voor rondes van 15 minuten, waardoor er meerdere rondes gespeeld kunnen worden. Het lasergamen kan op heel veel locaties, denk aan een voetbalveld, bos, boerderij, gymzaal of gewoon thuis. Door telkens een andere locatie te regelen, blijft het lasergamen leuk. Dit is vooral aan te raden als je het vaker speelt. Zo kan je het de ene keer binnen en de andere keer buiten spelen, afhankelijk van het weer. 

Extra afwisseling

Wat als je lasergamen veel vaker speelt en ook eens wat anders wil? Het voordeel van lasergamen is dat je het in veel verschillende spelvormen kan spelen. Elk spelvorm heeft een bepaald doel, dus meer afwisseling, meer samenwerking of meer actie. Zo heb je als eerste het teamspel deathmatch, wat een spel met twee teams is die goed samen moeten werken. Twee teams strijden dus tegen elkaar, die elkaar proberen uit te schakelen en waarbij de punten voor het hele team tellen. Het team dat na 15 minuten de meeste punten heeft, heeft gewonnen. Ook heb je Capture the Flag, wat meer voor competitieve mensen is. Hierbij heb je een object en twee teams, waarbij de aanvallers het object af proberen te pakken van de verdedigers. Het object wordt ergens neergelegd, vervolgens pakken de aanvallers deze af en als ze geraakt worden met het target in hun handen, moeten ze het uit hun handen laten vallen. Als het team van wie de target is, terugkomt op het startpunt of als de tijd voorbij is dan is het spel voorbij. Ook kan je nog doorspelen door het andere team het target opnieuw te laten veroveren. Als laatste heb je het spel Infected, wat voor veel afwisseling zorgt. Het ene team heeft een virus en het andere team niet. Het team met het virus moet het andere team infecteren en degene die geïnfecteerd zijn moeten zich melden bij de spelleider, die diegene omtovert in een ander team. Nu diegene ook lid van dat team is, moet hij de rest infecteren. Het team met het virus wint als iedereen geïnfecteerd is. Is dat niet het geval dan wint het andere team. 

Waar huur je het?

Lasergamen lijkt net echt, vanwege het echte lasergame geweer waarmee je je tegenstanders kan afschieten en de obstakels waar je je achter verschuilen kan. Door het huren van een lasergame set heb je veel vrijheid in het bepalen van de locatie, het tijdstip en het eten en drinken. Daarom raden wij aan om een lasergame set te huren bij lasergamesethuren.nl. Wacht niet langer en boek snel!