Waar kun je het beste gaan lasergamen?

lasergamen-huren.nl

Lasergamen ken je waarschijnlijk wel als een activiteit voor bijvoorbeeld kinderfeestjes en vrijgezellendagen. Ook wordt het vaak ingezet bij bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en zijn er ook echte liefhebbers die lasergamen op een professionele locatie. Echter is het niet per se bevorderlijk voor het plezier om helemaal naar een professionele locatie te gaan bij bijvoorbeeld een kartbaan of een outdoor centrum. Waar kun je het beste naartoe gaan wanneer je wil gaan lasergamen? Wij leggen het uit in dit artikel!

Wat is er zo leuk aan lasergamen?

Lasergamen is een activiteit die al sinds de jaren ‘70 wordt gebezigd. Ooit is het ontstaan als een trainingsvorm voor het Amerikaanse leger. Zo kun je namelijk gericht oefenen met schieten zonder dat je munitie op gaat en zonder dat je bang hoeft te zijn voor verwondingen. Ideaal dus en ook nog eens heel leuk.

Iedereen wil de kick van een oorlogssituatie wel eens ervaren. Alleen het nadeel is dat je kunt sneuvelen en dat hebben veel mensen er natuurlijk niet voor over. Lasergamen neemt dat risico weg. Daarbij kun je het lasergamen nog wat extra ambiance meegeven door vooraf het slagveld helemaal in te richten op de gelegenheid. Dat kan zowel binnen als buiten.

Indoor of outdoor?

Bij lasergamen schiet je met infraroodstralen. Deze kunnen ontvangen worden door een vest dat je draagt of via een ontvanger op de lasergun. Deze kun je ook buiten schieten. Zo kun je zowel indoor als outdoor lasergamen. Bij outdoor lasergamen kun je echt een oorlogssituatie nabootsen waarbij het enige echte verschil is dat je dus niet met munitie op elkaar schiet.

Je kunt ook binnen gaan spelen. Er zijn veel locaties, ook bij jou in de buurt, waar ze de hele locatie helemaal hebben ingericht voor zulke gelegenheden. Deze plekken zijn verduisterd en daar is alleen blacklight aanwezig. Ook kun je de plek opfleuren met glow-in-the-dark verf. Zo krijg je een hele futuristische setting met veel neon.

Het leukste potje lasergamen organiseer je zelf

Of je nu buiten of binnen gaat spelen. Het nadeel van een proffessionele locatie is dat het vaak erg prijzig is. Zo ben je vaak voor een paar minuten lasergamen al meer dan €10,- kwijt. Kan dat niet anders? Zeker wel! Gelukkig is er namelijk lasergamen-huren.nl. Daar kun je je eigen set huren waardoor je veel geld uitspaart, je betaalt slechts €6,- per persoon voor een hele dag, en je kunt het allemaal inrichten naar je eigen inzicht. Of je nu dus echt een liefhebber bent van het spelletje of dat je het gewoon eens wil proberen. Deze set is absoluut het proberen waard.