Lasergamen zoals jij wilt doe je zo!

lasergamen

Lasergamen is een supergaaf spel voor een kinderfeestje, familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of schoolreisje. Maar vaak als je het op locatie organiseert, zit je met het probleem dat het een aardig eindje rijden is, niet iedereen op tijd is en het naar jouw idee misschien wel anders en nog leuker had kunnen zijn. Bovendien betaal je daar vaak veel voor. Door een lasergame set te huren is dat verleden tijd. Jij bepaalt de locatie, het budget, de speeltijden, spelvormen, aantal spelers en het spanningsniveau. Ik vertel jou in deze blog meer over hoe je dit precies doet en wat de mogelijkheden zijn.

Geschikte speellocaties

Allereerst is het belangrijk dat je een locatie kiest die dichtbij is, waar je voldoende kan bewegen. Dit kan zowel binnen als buiten zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij buitenlocaties kun je denken aan een boerderij, schoolplein, voetbalveld, bedrijfsterrein, park, bos, de duinen of een leeg parkeerterrein. En bij een binnenlocatie kun je denken aan een sporthal, bedrijfspand, school, grote schuur, een verlaten pand of een supermarkt. Het enige wat je nog hoeft te doen is het neerzetten van bunkers, zoals gekantelde pallets, tafels, hooibalen, lege olievaten, springkasten of gestapelde banden. Vervolgens kan de game beginnen. 

Spelvormen

Daarnaast is het leuk om voor de afwisseling verschillende spelvormen te spelen. Daardoor kan er zowel individueel als in teams tegen elkaar gespeeld worden. Zo heb je het basisspel shoot ‘m all, team deathmatch, infected, capture the target en last man standing. Als je een lasergame set bij Huurbijdaniek huurt krijg je er gegarandeerd een speluitleg van deze spelvormen bij. Dat is ideaal. Ook kun je lasergamen met target. Hierbij verstoppen beide teams hun target en is het de bedoeling dat de tegenstanders deze vinden en raken, waarna ze hem vervolgens meenemen naar hun startpunt. En wil je liever op een andere manier afwisseling, dan kun je de teams afwisselen of andere spellen erbij huren, zoals archery tag of bubbel voetbal.

Leuke extra’s voor meer spanning

Extra spanning in het speelveld is echt een aanrader, vooral als het team al meerdere keren gelasergamed heeft. Je kunt het spanningsniveau verhogen door een donkere ruimte te kiezen of het ‘s avonds bij zonsondergang te spelen. Maar als je het overdags wilt spelen kun je bijvoorbeeld voor het bos als locatie kiezen en vervolgens camouflagekleding met petten, camouflagenetten en schmink regelen. Op die manier zal het net echt lijken en zullen de spelers een adrenaline boost krijgen. Tevens kun je andere extra attributen huren, zoals discolampen, een target, obstakels en rookmachines. In de lasergame set zit vaak al diploma’s voor de spelers als aandenken. Jij of iemand anders kunt de dag ook nog vastleggen door het maken van foto’s of video’s. Hoe gaaf is dat!