Ervaar het gemak en plezier van archery tag!

archerytagsethuren.nl

Boogschieten wordt al eeuwen beoefend. Eerst als manier van jagen, later steeds vaker als sport of gewoon als vrijetijdsbesteding. Zo wordt er geschoten vanuit stand, vanaf een paard. Vaak op een doel, maar tegenwoordig ook op elkaar. De nieuwste ontwikkeling in het boogschieten is namelijk archery tag, oftewel boogschiet tikkertje. Dit spel wordt tegenwoordig gespeeld bij bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of kinderfeestjes. Het is geschikt voor alle leeftijd en is bovendien eenvoudig te huren. Kijk op archerytagsethuren.nl voor meer informatie!

Waar komt boogschieten eigenlijk vandaan?

De pijl en boog zijn al ouder dan het schrift, het is dan ook niet bekend door wie of hoe dit is bedacht. Eerst werd er gejaagd met speren en daarna bestaan er pas voorbeelden van speren die werden afgeschoten met bogen. Later werden hier veren aan toegevoegd om de vlucht rechter te maken en had je dus pijlen. De snaar van de eerste bogen werden waarschijnlijk gehaald uit pezen van geschoten dieren omdat deze lekker sterk en elastisch zijn.

Waar komt archery tag vandaan?

Bij archery tag schiet je op elkaar met pijl en boog. Dat is natuurlijk van alle tijden. In de tijd voor de uitvinding van het buskruit was dit de gangbare vorm van artillerie. Gelukkig gaat het er tegenwoordig een stuk vrediger aan toe. Mensen vinden het nog steeds leuk om oorlogje te spelen, maar dan liever zonder alle bloedvergieten. Daaruit is archery tag ontstaan. Er wordt geschoten op elkaar met pijl en boog, maar dan wel met een stompe punt, waardoor het volledig veilig is om te spelen.

Waarom is archery tag zo populair?

Zoals genoemd is oorlogje spelen leuk wanneer het geen levens kost. Daarbij ziet het er ook gewoon spectaculair uit. Het is een snel spel met veel actie. Zeker wanneer je de speelplek goed inricht staat een potje archery tag garant voor spektakel en plezier. Veel mensen willen ook archery tag spelen nadat ze een keer op sociale media een filmpje of foto voorbij hebben zien komen. Door de maskers, de snelheid en de omgeving ziet het er heel vet uit.

Tegenwoordig bestaan er ook competities voor archery tag en wordt de sport steeds professioneler. Probeer het dus ook een keer en huur eens een archery tag set!